Kurs Instruktorski 2025
Komisja Szkoleniowa PZBS informuje, że w dn. 29 sierpnia – 3 września 2025 r. w Stasikówce k/Bukowiny Tatrzańskiej odbędzie się kurs instruktorski, którego ukończenie wraz ze złożeniem egzaminu, skutkować będzie przyznaniem tytułu Instruktora PZBS II klasy, uprawniającego do samodzielnego prowadzenia nauczania brydża sportowego w szkołach, klubach sportowych i innych instytucjach szkoleniowych.
Warunki uczestnictwa w kursie
Zgodnie z regulaminem nadawania tytułów trenerskich i instruktorskich PZBS z dn. 17 kwietnia 2019 r., kandydat ubiegający się o uzyskanie tytułu instruktora brydża sportowego, winien spełniać następujące warunki:
- mieć ukończone 18 lat,
- posiadać wykształcenie co najmniej średnie,
- posiadać wiedzę i doświadczenie brydżowe,
- nie być karanym za przestępstwa umyślne wymienione w art. 41 pkt. 3 podpunkt 4 Ustawy o sporcie z dn. 25.06.2010, Dz.U. z r. 2014, poz. 715
- przedstawić zaświadczenie potwierdzające niefigurowanie w Krajowym Rejestrze Karnym (KRK)
- przedstawić zaświadczenie z Rejestru Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym
- Każdy chętny do udziału w kursie i uzyskania dyplomu instruktora PZBS, powinien do 15 lipca 2025 r. (liczba miejsc ograniczona) dokonać:
- formalnego zgłoszenia do organizatora kursu: Marcin Kuflowski ( Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. )
- wpłaty zaliczki w wysokości 200 zł (słownie: dwieście złotych) na konto „U Pradziada”, 34-520 Poronin, Stasikówka 74b: 11 1240 5165 1111 0010 3221 5556 (dopisek: kurs instruktorski – brydż)
Całkowity koszt kursu wynosi 1200 zł i obejmuje:
- 5-dniowy pobyt z pełnym wyżywieniem w Ośrodku Wypoczynkowym „U Pradziada”,
- około 40 godzin (wykłady, ćwiczenia) z doświadczoną kadrą szkoleniową,
- możliwość codziennej wieczornej gry turniejowej,
- dostęp do materiałów szkoleniowych w wersji drukowanej i elektronicznej,
- opłatę egzaminacyjną.
INFORMACJE:
Marcin Kuflowski [tel. 507.065.495; e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. ]